Målsætninger Talent-holdet 2016-17

Motto:  Technical skills and Physical activity

Holdbeskrivelse: Talent-holdet er Helsingørs femte bedste konkurrencehold.  Her er en beskrivelse af hvilke krav der skal være opfyldte for at kunne svømme på Talent-holdet, samt hvad Talent-holdet står for og hvilke forventninger der er knyttet til rollen som svømmer på Talent-holdet.
At starte på et konkurrencehold, kan føles som en stor omvæltning, når man kommer fra et svømmeskolehold, fordi man skal svømme flere gange om ugen, svømme længere tid og begynder at lave landtræning og deltager i svømmestævner.

Antal svømmere: 32 svømmere, dog max i perioder op til 36 svømmere

Årgang:  7-10 år (piger yngst – drenge ældst)

Træningsmængde: Vandtræning: 3 x 1-1½time ugenligt & Landtræning: 2 x ½ time ugenligt

Svømmeteknisk

Svømmerne skal mestre ryg og crawl tilnærmelsesvist korrekt, dvs.:

• Svømme med høje albuer  over og under vandet
  • Svømme med glidende, færdiggjorte svømmetag
  • Svømme med rolige bevægelser
  • Svømme med stabilt hoved og krop - liggende højt i vandet
  • Lave vendinger med efterfølgende flyben
  • Udføre korrekt startspring
Svømmerne skal kunne udføre en ”god tegning” til en teknisk hensigtsmæssig og effektiv teknik i fly,  dvs:
  • Udføre to hensigtsmæssige benspark pr. arm tag.
  • Sætte armene kontrolleret i vandet
  • Få armene ubesværet op af vandet
  • Bruge hovedet til at starte flybevægelsen

Svømmerne skal kunne udføre en ”god tegning” til en teknisk hensigtsmæssig og effektiv brystsvømning. dvs:

• Udføre slyngbenspark
  • Føre armene effektivt frem – uden albuerne kommer for langt tilbage
  • Glide i ”missilposition” efter hvert benspark
  • Ligge stille med hovedet

Svømmerne skal kunne udføre korrekte vendinger i alle stilarter.
Svømmerne skal kunne udføre startspring med overgang til glid i streamline.
Svømmerne skal kunne udføre korrekte benspark og grundlæggende teknikøvelser  i alle stilarter.
Svømmerne skal udføre streamline i samtlige afsæt og skal kunne beherske streamline og spark under vandet i sammenhæng med start og vendinger.
Svømmerne skal lære rutiner i forbindelse med træning og stævner.
Svømmerne skal lære at arbejde såvel individuelt, som i en gruppe.
Svømmerne skal kunne konkurrere på 100 Fri, 100 Bryst, 100 IM og 50 Fly.
Svømmerne skal kunne svømme med forskellig hastighed.
Svømmerne skal lære Dryland på deres niveau

Mål og forventninger
  • Det primære mål for Talent-holdet er, at have højt nok niveau til at kunne sende næsten alle svømmerne med til Regionsmesterskaberne.
    Der forventes en tilfredsstillende mødeprocent.
  • Det forventes, at svømmerne deltager i planlagte stævner og sociale arrangementer.
  • For at styrke holdånden kan der arbejdes med en holdmålsætning som f.eks en løbende forbedring af holdets gennemsnitlige tid på en given løbsdistance.
  • Det må forventes at svømmere som ikke lever op til kravene på Talent-holdet  må forlade holdet.

Visioner
  • Svømmernes kvalifikationer som hold danner grundlag for rekruttering til K3-holdet.
  • Alle svømmere forventes at fremgå som gode eksempler, da alle repræsenterer Helsingør Svømmeklub. Det gælder både til træning og til stævner.
  • Alle svømmere bidrager positivt både sportsligt og socialt.
  • Oprykningskandidater til K3 skal have teknisk og fysisk potentiale til at opnå kravtid til Øst danske mesterskaber samme år de rykker op.
  • Desuden skal det tilstræbes, at oprykkere til K3 kvalificerer sig til DÅM indenfor 2 år efter oprykning.

Midler
Klubben bør støtte de potentielle oprykkere i 6-8 mdr. før oprykning. Der bør etableres en ”bobler gruppe” bestående af de særligt talentfulde. Gruppen baseres på et tilbud om ekstra opmærksomhed og ekstra muligheder.

Læs også de generelle målsætninger for konkurrenceafdelingen her: Målsætninger 2016-17

Holdstruktur i konkurrenceafdelingen