Helsingør svømmeklub til Pinsesvømmestævne i Schwimmgemeinshaft Neukölln Berlin.

Fredag morgen mødtes 43 forventningsfulde svømmere, 4 trænere, 7 hjælpere, 3 køkkenmedarbejdere og turleder Stine ved svømmehallen. Bussen blev pakket og turen gik i adstadigt tempo sydover. Da vi nåede de tyske motorveje steg temperaturen og bussens air.con satte ud. Temperaturen nåede 35 grader inde i bussen - vi gispede alle som en.

Endelig fremme ved Schwimmgemeinshaft Neukölln blev vi indkvarteret i en stor gymnastiksal. Svømmerne kom i vandet og efter et hurtigt svømmepas spiste vi og det blev en tidlig aften. Lyset slukkedes kl.22.00.

Lørdag morgen gik holdet en frisk morgentur inden morgenmaden. Temperaturen var omkring 15 grader og med regn og blæst var det en stor udfordring for svømmerne at svømme i det udendørs bassin. Opvarmning og varmt tøj på indtil de skulle svømme viste sig at være vigtigt. På trods af klaprende tænder og dalende humør blev det også til flere medaljer.

Køkkenholdet fremtryllede fantastiske måltider i drengenens omklædningsrum. Højt humør og vandede vitser blev også flittigt leveret sammen med varm kaffe ved bassinkanten.

Søndag morgen var med solskin og Anna fra K2 havde fødselsdag. Holdet gik en frisk morgentur inden morgenmaden. Det blev til en dag med sol og 30 graders varme. Svømmerne var motiverede og leverede fine resultater og det blev til flere medaljer. Efter dagens indsats var der pizza og afslapning og der blev sunget for Anna.

Stævnet blev afviklet med tysk præcision og punktlighed. Alle vores svømmere kom til start og alle svømmere ved nu hvad "auf die Plätze" betyder. Flere nationaliteter var repræsenteret : Rusland, Litauen, Polen, Finland, Tjekkiet og flere klubber fra Tyskland. Der blev talt mange sprog i opmarcheringsområdet til start, ved hjælp fra forældreteamet blev børnene guidet godt igennem til start.

Mandagmorgen stod på en morgentur, morgenmad og afrejse, vi kom hurtigt afsted og var heldige at få en tidligere færgeafgang. Sightseeing i Berlin blev aflyst pga. vejarbejde.

Alt i alt en stor oplevelse for både børn og voksne. Alle svømmere fik absolut afprøvet deres grænser og alle ved nu, at et udendørs svømmestævne kan byde på lidt af hvert og er meget anerledes end hvad de er vant til.

Helsingør svømmeklub vandt 4 guld, 3 sølv og 10 bronzemedaljer fordelt på 9 svømmere. Herudover mange diplomer for 4+5+6 pladser.