Medley 2 (tidligere minitalent)

Helsingør Svømmeklubs gamle minitalent hold har ændret navn til Medley 2, ligesom strukturen på holdet er ændret. Holdet indgår i klubbens medley skole, der er en rugekasse til konkurrence afdelingen. Det betyder bl.a. at vi om lørdagen også er med til morgenmad i klubhuset efter træningen.
 Derudover skal man ikke længere følge et hold i undervisningsafdelingen. Vi svømmer på Medley 2 to gange om ugen tirsdag/lørdag (hold A) eller torsdag/lørdag (hold B).

Vi forventer, at alle svømmere på Medley 2 har deres egne svømmefødder. Det skal være afkortede gummifinner. De kan købes færdige (vi anbefaler http://www.swim-gear.dk/produkt/finis-zoomer-z2/) eller man kan selv klippe et par lange gummifinner. Svømmefødderne egner sig også til brug i ferien!

På Medley 2 har vi fokus på det helt grundlæggende i svømning - balance, flydeevne og koordineringsevne. Vi arbejder mest med crawl og rygcrawl, men vi berører også brystsvømning og butterfly. Herudover arbejder vi med tryghed i vandet - hovedspring og dykning.
Vi deltager i nogle få svømmestævner - som udgangspunkt kun stævner, som afholdes i Helsingør.
Der vil fra Medley 2 holdet jævnligt ske udskiftning i forbindelse med oprykning til Medley 1 (talentholdet) og “nedrykning” til undervisningsafdelingen. Til oprykning udvælger vi ud fra alder kontra teknisk potentiale. Vi kigger meget på modenhed og engagement til træningen.
Når svømmere bliver rykket retur i undervisningsafdelingen (nedrykning) er det ud fra en vurdering om samme princip som ovenstående. Jo ældre en svømmer er, jo mere skal man som udgangspunkt kunne præstere ud fra de nævnte fokuspunkter.
Det er således ikke alle svømmere på Medley 2, der vil blive tilbudt plads på Medley 1, men de vil alle få rammerne til at udvikle deres svømme potentiale.

Medley 2 holdet henvender sig som udgangspunkt til børn i alderen 7-10 år.