K2

Motto
Train and compete

Holdbeskrivelse
K2-holdet er Helsingør svømmeklubs hold for årgangssvømmere. Her er en beskrivelse af hvilke krav der skal være opfyldte for at kunne svømme på K2, samt hvad K2 står for og hvilke forventninger der er knyttet til rollen som svømmer på K2.

Antal svømmere
20-22 svømmere

Årgang
12+ år for damer og 13+ år for herrer. (årgangs-svømmere)

Træningsmængde
Vandtræning 6-8 x 1½-2 timer ugentligt
Landtræning 2-4 timer ugentligt

Svømmeteknisk
Svømmerne skal kunne mestre alle stilarter på teknisk, og hurtigt, højt niveau. Med medley kommer alsidighed og mulighed for at udvikle sig i junior og senior årgangene til en komplet svømmer.

Svømmerne introduceres til ”race analyse” (stoke lenght, frequency, velocity) og ”race tactics”.

Svømmerne skal kunne konkurrere på alle distancer.

Tekniske vidunder
Svømmerne skal minimum opnå:
  • En stilart i guld-niveau
  • Yderligare to stilarter i sølv niveau
  • Samlet point total på over 25 point

Mål og forventninger
Det primære mål for K2 er, at have højt nok niveau til at kunne sende langt de fleste svømmere med til de danske årgangsmesterskaber.

Overordnet stilles der på sigt krav om kvalifikation til de danske årgangsmesterskaber for at kunne være en del af K2.
  • Der forventes en mødeprocent på 80% og at svømmeren deltager i planlagte stævner og træningslejre.
  • Gennem målsætningssamtaler vil svømmerne blive hjulpet med at få styr på egne mål og visioner. Svømmeren skal sammen med træneren undervejs på K2 udarbejde personlige og ambitiøse mål.
  • Det forvemtes at svømmeren er bevidst om hvad det kræves at nå opnå oprykning til K1 og Junior-Elite-holdet.
  • Svømmeren forventes at udvise disciplin og herunder vilje til at opnå de ønskede mål.
  • Det forventes svømmeren indarbejder gode rutiner i sin dagligdag hvad angår søvn, restitution og ernæring.

Visioner
Svømmernes kvalifikationer som hold danner grundlag for rekruttering til K1-holdet, junior-elite og junior.

Svømmerne opfylder kravene til K1-holdet inden junior alder opnås.

Alle svømmere forventes at fremgå som gode eksempler og rollemodeller, da alle repræsenterer Helsingør Svømmeklub, hvilket gælder både til træning og til stævner.

Svømmerne danner grundlag for Helsingør Talent & Elite.

Oprykningskandidaterne til K1 skal efter årgangsårene have gode erfaringer med nationale stævner og har over en længere periode vist højt engagement til den daglige træning, samt haft en positiv udvikling i stævne resultater.

Oprykningskandidaterne skal som minimum kunne kvalificere sig til DJM l løbet af den kommende sæsonen.

Det må forventes at svømmere som ikke lever op til kravene på K2-holdet må forlade holdet.

Midler
Klubben vil arbejde for de bedst mulige betingelser i form af trænere og faciliteter, for at K2 kan udvikles og forbedres samtidig med at der tages hensyn til svømmernes individuelle behov. Klubben vil sikre, at trænerne har det fornødne uddannelsesniveau i relation til svømning.

Sidst opdateret september 2018.