Junior

Motto
Train and compete

Holdbeskrivelse
Junior-holdet er Helsingør svømmeklubs hold for svømmere der endnu ikke er klar til K1, men er vokset ud af K2. Her er en beskrivelse af hvilke krav der skal være opfyldte for at kunne svømme på Junior-holdet, samt hvad Junior-holdet står for og hvilke forventninger der er knyttet til rollen som svømmer på Junior-holdet.

Antal svømmere
12-14 svømmere

Årgang
14-17 år for damer og 15-18 år for herrer. (junior-årgange)
Svømmerne kan være en del af Junior-holdet i 1-2 år, som senior svømmere, afhængig af udviklingskurven.

Træningsmængde
Vandtræning 6-7 x 1½-2 timer ugentligt
Landtræning 2-4 timer ugentligt

Svømmeteknisk
Alle stilarter udvikles forsat, men også focus deres favorit discipliner

Mål og forventninger
Det primære mål for Junior-holdet er, at have ambitionen om at klare kvalifikationskravet til DMJ og med ambitionen om oprykning til K1.

Overordnet stilles der krav om kvalifikation til øst danske mesterskaber og på sigt til de danske juniormesterskaber for at kunne være en del af Junior-holdet., dog kan individuelle afvigelser komme på tale afhængig af svømmerens individuelle udviklingskurve samt indstilling bedømt af cheftræneren.

• Der forventes en mødeprocent på 80% og at svømmeren deltager i planlagte stævner og træningslejre.
  • Gennem målsætningssamtaler vil svømmerne blive hjulpet med at få styr på egne mål og visioner. Svømmeren skal sammen med træneren undervejs på Junior-holdet udarbejde personlige og ambitiøse mål.
  • Det forventes at svømmeren er bevidst om hvad det kræves at nå opnå oprykning til K1 og senere Elite-holdet.
  • Svømmeren introduceres på Junior-holdet til styrketræning.
  • Svømmeren forventes at udvise disciplin og herunder vilje til at opnå de ønskede mål.
  • Det forventes svømmeren indarbejder gode rutiner i sin dagligdag hvad angår søvn, restitution og ernæring.

Visioner
Alle svømmere forventes at fremgå som gode eksempler og rollemodeller, da alle repræsenterer Helsingør Svømmeklub, hvilket gælder både til træning og til stævner.

Alle svømmere bidrager positivt både sportsligt og socialt.

Oprykningskandidaterne til K1 skal have gode erfaringer med nationale stævner og har over en længere periode vist højt engagement til den daglige træning, samt haft en positiv udvikling i stævne resultater.

Det må forventes at svømmere som ikke lever op til kravene på Junior-holdet-holdet må forlade holdet.

Midler
Klubben vil arbejde for de bedst mulige betingelser i form af trænere og faciliteter, for at K1 kan udvikles og forbedres samtidig med at der tages hensyn til svømmernes individuelle behov. Klubben vil sikre, at trænerne har det fornødne uddannelsesniveau i relation til svømning.

Sidst opdateret september 2018.