Kalender

Se alle Helsingør Svømmeklubs event og stævner.

Hold øje med nye arrangementer i svømmeskolen og på eliteplan.

Konkurrence
Svømmeskolen
Andet
Se hele kalenderen

Helsingør Svømmeklub takker for støtten til vores sponsorer

I Helsingør Svømmeklub kan alle lære at svømme på ét af vores mere end 200 undervisningshold. Vores konkurrenceafdeling er på vej mod toppen af dansk svømning, og vi samarbejder tæt med Team Danmark

Træningslejr på Gran Canaria 2013 
 
Dagbog dag 1:

Afgang København d. 8. oktober kl. 15:40.
 
Vellykket check-in hvor alle mødte til tiden, dog måtte Julius og Bertil stå uden deres 2. boarding-pass (Madrid - Gran Canaria), men ingen blev væk på den første del af turen ...... Anden del af turen var også vellykket og ingen blev væk.
Bemærkelsesværdigt var det at Alexander Mundt kunne nøjes med 5,3 kilo bagage, mod pigernes kuffert på størrelse med et garderobeskab hvor deres mor kunne være pakket ned i. Hotellet er fint og alt er som forventet. 
 
Første svømmepas er igang og solen er på vej på himlen ....... :-)
 
Et par dagbøger fra K2 svømmerne:
 
  
 
Onsdag d. 16/10

Endnu en dag med sol og træning. Nem morgentræning og et fremragende, men hårdt aften pas. På værelse 209 er vi helt i kulkælderen, tabet af Rallemus (Nyeland) har ramt os hårdt, Mundt så hårdt at han selv er gået konkurs.
Folk er sultne efter en lang uge, og vi frygter det værste, hvis der ikke snart bliver disket op med en ordentlig bøf. Champagnen er tør, og hvor er kaviaren?!? Heldigvis kan vi trøste os med dejlige tyske salsarytmer til kl 23.59. 
En tidlig aftensmad er ikke altid godt, da man kan blive ramt af blufærdighed på sine øjne, den utugtige ungdom måtte i dag have reglerne understreget. Tungeslaskeri er ikke tilladt omkring træning, dette gælder også træningslejre. I dag gik det udover søde lille uskyldige Camilla som må betale 200 bølgefly for at slaske sin tunge i Bertils fjæs. 
-Mundt og Asta er stadig ikke opdaget.
Desuden blev Frederikke dagens svømmer med en flot pr. på 100 fri til aftenpasset. 
Kys og kammer nr. 209 
 
Torsdag d. 17. oktober 2013 - Asta, Emma og Ingrid.
 
Vi har nu nydt varmen her på Gran Canaria i omtrent halvanden uge og er endnu ikke blevet trætte af det. Trods det gode vejr er vi stadig ikke helt tilfredse med vores tan..
Klokken 6:30 ringede vækkeuret og vi gjorde klar til det første træningspas.
Derefter skulle vi skynde os tilbage til hotellet, hvor vi blev langet ind i størstedelen af byens taxaer. Vi blev kørt mod byens store vandland, der vagte stor glæde for de vandglade svømmere. Trænerne udnyttede groft muligheden for at vise de blege skanker frem i matchende små røde speedos.
Efter et par timer i vandlandet, der bød på en skuffende frokost, drog vi atter tilbage til hotellet og spiste mere frokost.
Senere spillede halvdelen af holdet beach volley - eller vi prøvede i hvert fald.
Under spillet overraskede Mundt os alle ved at tage det næste skridt med Asta. Han faldt på knæ, men Asta afviste ham på det groveste og han måtte tage alene på hospitalet, hvor han måtte nøjes med to sting og endnu en afvisning fra Astas side.
Andet træningspas bød på finpudsning af vores teknik og Mundt der sendte lange blikke efter den iskolde Asta.
Dog blev der ikke svømmet noget bølgefly i dag, men det skal Camilla ikke snydes for, så det bliver det første vi gør i morgen.
Dagens svømmer blev den brystglade Ida, der stadig formår at præstere fremragende til træning trods de flyvende romancer på værelse 227.
Rygterne går dog, at de blev nødt til at flytte pga. de mange lyde.
Med mange uafklarede spørgsmål ved de overstående emner siger værelse 511: "godnat!"
 
Fredag d. 18 oktober 2013 (Værelse 505 – Simone, Frederikke og Pernille)
 
Dagen startede på kanten klokken 7:45, efter en god solid morgenmad (der var pandekager!), det var skide koldt men alle var selvfølgelig ”super friske og veludhvilede”. Efter morgentræningen nærmest løb hele holdet tilbage til hotellet for at nå morgenmad nummer 2.
Derefter var der et par solrige timer ved poolen som blev brugt til at arbejde videre på vores tan – der blev ikke sparet på sololien, især ikke fra trænernes side! Efter en god solid frokost (der var lækker pizza!), blev tiden brugt på bl.a. at se film på de forskellige værelser.  Her på værelse 505 blev tiden brugt på Jonathan Spangs stand-up show ”Familien” – hvilket vi efterhånden kan udenad og stadig griner over.
Aftentræningen forløb således; Vi mødte på kanten ved 16:30 tiden, med forventning om noget ”let” synkronsvømning, men sådan skulle det ikke gå… Vi lagde ud med et par max’er og nogle makkerøvelser (som var sjovere end Bobby forventede – der blev grint en masse) flettet sammen med noget ben.. Da det endelig blev tid til synkronsvømning, viste det sig at være en meget hårdere sportsgren end først forventet, men vi formåede at få det til at se ”ok” ud til sidst.
Efter endnu et solidt måltid (lækker aftensmad med mere pizza), sluttede vi dagen af med at kåre ’Dagens svømmer’ som blev Lasse – stort kram til ham!
I morgen tidlig skal vi være friske, for vi skal til stævne længere nede af kysten – KRYDS FINGRE!
Godnat - Hilsen, Simone, Frederikke og Pernille.
 
Lørdag d. 19. oktober er svømmerne inviteret til stævne hos CN Salinas Santa Lucia. Se invitation og løbsliste. Her er Resultaterne.
 
Omtale af stævnet kan læses i lokal spansk avis (på spansk).
 
I dag var det stævnedag. Efter spansk tradition deltog vi i et invitationsstævne blandt en håndfuld andre klubber. Selve stævnet tog små 3 timer, og selvom Mr John "kato" Mogensen med sin spanske tunge fik udleveret sine drenge, var det et fantastisk stævne. I spanien holdes der oftest små hyggestævner hvor man kommer for at konkurrere, men også snakke og slappe af. Noget som alle på holdet umildbart syntes godt om, da det er en fed måde at vende sig til at svømme hurtigt uden al nervøsiteten og de meget lange weekender.
Efter stævnet var det shoppetid. I et lokalt spansk supermarked, et stenkast fra svømmehallen, blev de trætte svømmere sluppet løs en halvandentimes tid. Drengene sad på mcdonalds mens pigerne, ja de shoppede. 
Derhjemme stod det senere på styrke for de store, og let træning for resten. Derefter: Bølgefly!
Efter helsingoransk tradition skulle de nyoprykkede pus kæmpe sig igennem to-hundrede meter hård butterfly med stærk modstand, i form at bølger, fra resten af holdet. Velkommen på holdet Mathias, Elisabeth og Camilla!!
Dagens svømmer blev Caroline Grønlund for nogle fantastiske præstationer til stævnet. 
Skrevet af Mathias, Martin og Asbjørn aka kaptajnerne fra 524 aka partymakerne fra 524
 
Dagbog 20/10 2013 værelse 226 & 735
 
Søndag morgen stod vi op til lyden af snorken og høje alarmer… 
Morgenes træningspas bestod af 10*200 hold hovedet over vandet og nå starttiden (det føltes i hvert fald sådan efter næsten 14 dages træningslejr). Efter morgentræning var det et hurtigt skift fra en svedig trøje og for nogle videre med taxi til shopping center (der var ikke noget at råbe hurra for!) resten blev hjemme på hotellet for at få noget mere sol (der er ikke noget bedre end når klor grønne hår bliver bleget hvidt af solen!). Mads og Julius havde en tragisk oplevelse i elevatoren på 2 timer (2 min). Den var gået i stå og de ikke kunne åbne dørende mere end 5 cm, heldigvis kom redningsmanden Bertil til undsætning og fik de skrækslagne drenge i sikkerhed (fra nu af er det trapper!). Senere var der let aften pas (YES!) og den samme menu som alle andre dage, pizza og karamel is. Dagens svømmer blev Asbjørn for nogle gode tider i løbet af træningslejren, tillykke!
Den store lovestory kommer ikke i dette afsnit da hovedpersonerne ”skriver” med… 
Syre passet venter forude så ikke mere sladder her fra!...
Helena, Elizabeth, Camilla, Bertil, Julius, Mads
 
*** Alle billeder kan ses i Galleriet under "2013-10 Gran Canaria"

Helsingør Svømmeklub

Borgmester P. Christensens Vej 14

3000 Helsingør

 

 

42 75 22 29