DM Junior på kortbane 2022

07-11-2022

Helsingørs Junior svømmere vinder medaljer og sætter personlige rekorder til Danske mesterskaber for juniorer i Esbjerg.

I weekenden fra 3. til 6. november deltog Helsingørs junior svømmere i Danske mesterskaber. Mesterskaberne blev afhold i Svømmestadion Danmark i Esbjerg. 450 juniorsvømmere fra hele Danmark deltog over fire dage. Niveauet dette år var utroligt højt. Der blev sat op til flere danske juniorrekorder, og flere af landets svømmere kvalificerede sig til de Nordiske mesterskaber.
Helsingør svømmeklub havde 9 juniorsvømmere mellem 15-17 år med til mesterskaberne (Magnus Tullberg, Andreas Bendtsen, Anna Stausholm, Amelia Herling Eriksen, Silvia Martinsen, Linus Heinrichsen, Nicklas Reinstrup, Otto Reinicke, Caroline Haugland).

DM Junior gruppen

For flere af juniorsvømmerne var dette Danske mesterskab deres første rigtige mesterskab. Andre juniorsvømmere havde erfaring med i svømmetasken fra 2020 og 2021. Alle svømmere leverede fantastiske resultater i de forskellige discipliner.

I 80% af alle starter slog juniorsvømmerne deres personlige rekorder.

Endnu bedre var, at Helsingørs juniorsvømmer kvalificerede sig til stævnets finaler. 6 A-finaler, 6 B-finaler og 9 C-finaler.

Magnus Tullberg

Magnus Tullberg var medaljetager i 2 løb. Magnus svømmede sig til 2 bronzemedaljer først i 50 m Brystsvømning og senere i 50m Fri.

Både Helsingørs juniorpiger og juniordrenge svømmede op til flere holdkapper. Helsingørs Juniordrenge leverede en ny klubrekord i 4 x 200m individuelt medley.

Elitetræner Mick Steen Nielsen er yderst tilfreds med resultaterne, men også at holdet gennem 4 hårde dage har udvist godt kammeratskab og holdånd. Han udtrykker at svømmerne har været fokuseret og målrettet, og klaret 4 dages hårdt stævne i rigtig god stil.

Siden sommer har Helsingør Svømmeklub, ledet af Elitetræner Mick Steen Nielsen, sammensat et stærkt træner team, bestående af Tamás Kovács, og cheftræner Per Holmquist. Sammen vil de 3 meget kompetente trænere tage Helsingør svømmeklub til nye højder

Nu vender Helsingørs juniorsvømmere snuden hjemad og hopper igen træningsbassinet. Om 14 dage venter De danske holdmesterskaber, hvor alle igen har en vigtig rolle og der forventes endnu flere personlige rekorder.

//Gitte S.

Vores sponsorer