Kalender

Se alle Helsingør Svømmeklubs event og stævner.

Hold øje med nye arrangementer i svømmeskolen og på eliteplan.

Konkurrence
Svømmeskolen
Andet
Se hele kalenderen

Helsingør Svømmeklub takker for støtten til vores sponsorer

I Helsingør Svømmeklub kan alle lære at svømme på ét af vores mere end 200 undervisningshold. Vores konkurrenceafdeling er på vej mod toppen af dansk svømning, og vi samarbejder tæt med Team Danmark

 Træningslejr til Side,Tyrkiet, 11. - 23. oktober 2012

Hotel Xanthe Resort & Spa

Holdlederens klumme:
Så er det tid til den længe ventet update fra Tyrkiet. Jeg ved, at mange har set frem til lidt nyheder hernede fra.
Rejsen herned forløb som planlagt, dog kan man jo altid diskutere om en rejsetid på 15 timer til Tyrkiet er rimeligt. Godt trætte blev vi i lufthavnen modtaget af vores lokale kontaktperson Alp. En lille time i bus og vi var fremme ved Xanthe Resort & Spa. Desværre var værelsesfordelingen ikke helt i overensstemmelse med vores plan, men efter at vi fik sendt svømmerne ud til poolen for at hvile og spise frokost, lykkedes vi med en ny fordeling.
De første par dage har vi brugt tiden på at finde os tilrette på dette super lækre hotel. Selvom der bliver sørget godt for os på alle tænkelige måder, så er det jo meget rart at vide, hvor man fx kan få massage, en skønhedskur eller en tur i fitness. Forplejningen er helt i top, og selvom svømmerne gør en ihærdig indsats for at tømme fadende, så er det en kamp de er dømt til at tabe på forhånd. Alene dessertbordet er på ca. 12 m. Har vi nogle specielle ønsker, så klare Alp dem for os. Vand, håndklæder, frugt, brød og kiks bliver leveret ved kanten. Dog skal svømmerne selv sørge for at tørre sig og spise og drikke.
Helt uden problemer har de første dage heller ikke været, dagene har budt på småskrammer, rifter og en enkelt har været ramt af maveonde og feber. Alle er dog her lørdag eftermiddag ved at være klare igen.
På hotellet bor endvidere det tyrkiske storhold Besiktas. Der har været et vældigt leben af journalister og kamerafolk. Om aftenen kan vi på tv se de interviews der er blevet lavet på hotellet. Deres trøjer er et hit, så vi overvejer alvorligt at udfordre dem i beachvolley, for at score et par trøjer.
Så er det lidt nydt fra holdlederens klumme. Men først en lille ændring. Med hensyn til svømmernes beretning så har vi ændret på det, således at de i stedet for laver en videodagbog. Vi håber, at det lykkedes.
Endnu 2 dage er gået, og der har været en del aktivitet både i og uden for bassinet; hvilket I sikkert også set på billederne vi har sendt hjem. Først dog et par af de pudsigheder (oplevelser) man får når man er på kanten, i restauranten osv.

Gitte hjælper Ömer med solcreme og sprøjter det i hovedet på ham. Ömer: ”Måske skulle jeg have lukket munden!!!

Bolette bruger sin ”erfaringer” fra et tidligere kæresteforhold til at blive en bedre flysvømmer!!!
Holdleder og den kvindelige træner mødes i salatafdelingen i restauranten. Træneren: ”Der er ikke mere diller!!!”. (Red. Diller = dild - holdleder og kvindelige træner er blevet meget glade for de friske krydderurter).
Eller Zimler der mener, at det er problematisk med en norsk jente som dansklærer. Citat: ”En hotdog, flere hotdogger”. Tja, der kommer sikkert flere historier.

Søndag var der kun svømmepas om morgenen. Resten af dagen stod den på jeepsafari til Green Canyon. Hvilken oplevelse, fuld fart på, og over stok og sten gik det. Hos pigerne var det som om at være en tur på Bakken eller Tivoli; hver gang vi lettede fra sæderne, fik den med hyl og skrig. Der blev højlydt sunget med på musikken i højtalerne. Hos drengene var stemningen mere dæmpet. De sad tydeligvis og regnede på, hvad sandsynligheden var for, at de ville overleve turen. Mundt mente, at den var helt nede på 65 %. Drengenes jeep blev døbt "The Whimper Jeep".

Første stop på turen var et plateau med en fantastisk udsigt ud over Green Canyon, bugter og søer. John holdt foredrag om alt lige fra bier og blomster til stenaflejringer. Næste stop var ved en af de dæmningerne over Manavgatfloden, der sørger for rent vand og elektricitet til de omkringliggende områder. Alle hoppede i det kølige vand og enkelte tog turen over til en ø. Tredje stop var ved en restaurant med en super udsigt, og en platform hvorfra man kunne springe i vandet. Noget især de store drenge syntes om. Efter en lille forfriskning fortsatte turen ad mark- og stenveje til det smukke, smukke vandfald ved Manavgatfloden. En skøn tur hvor svømmerne både fik set hvor smukt Tyrkiet kan være, og de lidt mere barske realiteter der herske udenfor turistområderne. En god og lærerig dag.

Træning:
Bassinet, der er 2 år gammelt, er et 10 baners 50-meter bassin og ligger ca. 100 m fra stranden. I de første par dage deler vi bassinet med Triton Ballerup. På søndag kommer Helsinge. Vi nyder de her dage hvor vi rigtig kan brede os.
Dagene er rimelig ens bygget op. Morgenmad ca. 7.30 til 8.30 – træning 9.00 til 11.00 – fri aktivitet, fx beachvolley 11.30 til 12.30 – frokost ca. 12.30 til 13.30 – fri aktivitet/hvile 13.30 til 15.00 – yoga mv. 15.00 til 15.30 – træning 16.00 til 18.00 – aftensmad – 19.00 til 20.15 – Gruppemøde inkl. gruppekram 20.30 til 20.45 – kl. 22.00 alle ”sover”.
Torsdag 11/10:
Svømmerne havde deres første pas torsdag eftermiddag. Passet gav svømmerne mulighed at få trætheden ud af kroppen og føling med vandet.
Fredag 12/10:
Temaet fredag var ”Die Hard”. To meget hårde pas hvor der virkelig blev gået til stålet. Der blev endvidere fokuseret på teknik. På en særlig ”teknik bane” svømmer der hele tiden 2 svømmere under skarp overvågning af en træner. En klar fordel ved at have 2 trænere med, i modsætning til Triton, hvor Mads er alene med 17 svømmere. Det var helt forståeligt, at svømmerne var trætte fredag aften. Der blev uddelt gruppekram til Lasse, Grønlund og Lille Fisk.
Lørdag 13/10:
Temaet lørdag er overskriften på et gammelt Simple Minds nummer ”Alive and Kicking”. Ben, ben og atter ben.
Efter formiddagens pas overtager svømmerne ordet – første beretning kommer fra værelse 1108, der består af Ömer, Lasse, Nyeland og Mundt. Men mon ikke der kommer et par skarpe iagttagelser fra undertegnede.
Søndag 14/10:
Temaet lørdag var hentet fra det gamle Depeche Mode nummer ”Hard Work”. Teksten er angivet nedenfor:
”You got to work hard, you got to work hard
If you want any at all
Nothing comes easy
And that’s a fact
Nothing comes easy”
Træningen bød bl.a. på spring til vendeflag og vertikalben. Dagens svømmer blev Lasse efter en kjæmpe fin indsats. Dagens humørbombetitle fik Rebekka. Dagens whiner havde John gjort sig fortjent til. Udtrykket ”Europa” fik en helt ny betydning.
Mandag 15/10:
Temaet i dag var maks, maks og atter maks. Og da vi pga. varmen er gået lidt citat-amok, så har vi hentet dagens citat fra Mad Max-filmene:
Max: I''''m scared, Fif. It''''s that rat circus out there; I''''m beginning to enjoy it. Look, any longer out on that road and I''''m one of them, a terminal psychotic, except that I''''ve got this bronze badge that says that I''''m one of the good guys.
Træningen bød bla. på de berømte 6x100m maks. Alle gav den maks gas, og Bolette, med bræk-og blodsmag i munden, sørgede for, at de fik 10 minutter før fri. Godt kæmpet. En god frokost og en fed jeepsafari var i vente (se ovenfor).
Dagens svømmer og whiner blev Bolette og den evige glade holdleder blev dagens humørbombe.
Tirsdag 16/10 og onsdag 17/10:
Vi har overstået 2 dage med maksprogram, fuld intensitet og fokus på speciale. Både tirsdagen og onsdagens program var på ca. 10 km. Tirsdag kunne det mærkes på svømmerne, at de havde haft fripas mandag. Stort set alle var oplagte og ovenpå. Onsdag var der igen lidt træthed at spore, men der var stadigvæk plads til high fives og smil. Onsdag aften var bla. de berømte 8x50m maks bygget ind i programmet. Der blev svømmet nogle rigtige gode tider, enkelte satte personlige bedste tider, trods det hårde program. Vi oplevede super fight i vandet og knyttede næver. Svømmerne var tændte.
Tirdagens titler gik til Mundt, der scorede både titlen som dagens svømmer og dagens humørbombe, og Pernille der blev dagens whiner. Onsdag blev dagens svømmer Nikoline, Emma blev udnævnt til humørbombe og dagens absolutte whiner blev ”Lille Fisk”.
John stod for aftenens underholdning og holdt et af sine sædvanlige ”kortere” foredrag ang. det at eje bassinet og vise overskud. Der blev grinet en del og ”pointerne” blev forstået.
Torsdag 18/10:
Formiddagens tema var restitution. Formiddagen program bestod ca. af 5 km svømning og varede 1 time og 45 min. Resten af formiddagens program indledtes med John’s bemærkning: ”Så er det op på scenen og smide tøjet”, efterfulgt af ”Husk drenge, der er to til hver”. Bemærkningerne vakte selvfølgelig undren i de øvrige klubber, men for de indviede, så var det tid til massage. Der blev undervist i at give korrekt massage på hinanden, og føle efter hvor det gør ondt. Mundt ”the machine” mente selvfølgelig ikke, at det gjorde ondt nogle steder. Det varede kun indtil John tog fat, hvorefter ”the machine” mente, at det gjorde ualmindeligt ondt over det hele.
Eftermiddagens svømning var bygget op omkring en progressiv serie på igen ca. 5 km. Dagens svømmer blev Martin. Aftenen sluttede af med en fælles vandretur op til byen.
Mht. til sygdom og skader, så har Lasse desværre haft maveonde, men han er så småt på vej tilbage til bassinet. Ellers har vi kun haft de sædvanlige småskrammer. Ikke noget der ikke har kunnet fixes med lidt plaster og et lille smil.
Fra svømningens ABC har vi hentet lidt lærdom fra ”Thingsilearnedatpratice”:
If practice starts at 09.00, I should be there at 08:45 ready to go
"The Wall is that thing at the END… not the T on the bottom or where the lane goes solid
Holdlederen har lært et nyt udtryk, hvilket siger alt om hans alder:
Diet Coke: Model cola – skinny bitch coke
Fredag 19/10:
Merhaba - Der er gået sport i den for trænerne at lave det længste program, og vi ville selvfølgelig ikke lade Helsinge løbe med æren. Dagens program bød på intet mere end 90x100m fri med starttid 1:40 og et sammensat program på 8.500. 17 svømmere gennemførte de 90x100m fri, mens 3 svømmere gennemførte det sammensatte program. Mundt ”the machine”, Emma og Rebekka tog ekstra 10x100m + udsvømning på 400m. Den symbolske sejr var i hus. Alle så frem til dagens fripas.
Eftermiddagen blev brugt forskelligt. Nogle tog på stranden for at solbade og spille beachvolley, Gitte svømmede 50x100m fri (der er pt. ingen forlydender om, at John vil tage kampen op), andre lavede lektier, mens undertegnede og 7 piger tog til Deepo Shopping Outlet i Antalya. Vi fik selvfølgelig købt lidt tøj og gaver til familien, men benyttede også lejligheden til at tage en kop kaffe og en brownie på Starbucks samt Whopper og milkshakes på Burger King. På vejen hjem tog vi alle en lille power nap.
Efter aftensmaden fik vi kåret dagens svømmer (Maria) og dagens humørbombe (Ömer). Der var selvfølgelig ingen dagens whiner.
Vi sluttede dagen af med, at hver dreng fik to piger at gå hånd i hånd med på strandpromenaden. Smukt og rørende syn.
Lørdag 20/10:
I dag var der igen fuldt program. Formiddagens program var på ca. 4,5 km med temaet ”Build to max”. Det er hårdt nu, og flere svømmere kæmper med krafterne. Desværre har Lille Fisk fået problemer med maven, men han får dog svømmet lidt meter.
Eftermiddagens program ændrede titel undervejs fra ”Alternativ” til ”Teknik & holdkap”. De to eneste rigtige mænd på træningslejren (dvs. +100 kg el. 0,1 t), John og Mads (Triton) havde besluttet at der skulle sluttes af med holdkapper. Der blev svømmet 8x50m holdmix, 4x50m IM og 4x50m fri for herrer og damer. Vi fik tæsk i holdmix og dameholdkappen, mens drengene var helt suveræne. Fed måde at slutte dagen af på.
Denne aften gik dagens humørbombe og dagens dårligste taber til Grønlund, mens dagens svømmer blev Lasse, der, trods dårlig mave i 3 dage, gennemførte dagens program flot - Gùle Gùle
Søndag 21/10:
Merhaba. Her til morgen vågnede vi på til vores første dag med overskyet vejr, og lidt torden i bjergene. Vejrudsigten lovede regn, hvilket vi indtil videre er sluppet for (Red.: Kl. 21.00 begyndte det at hagle efterfulgt af kraftig regn).
Dagens program har titlen ”Hård speciale med racepace” og er på 4,4 km. Svømmerne er langt tid om at komme i gang, og det hårde program presser dem. Nyheden om megabølger i havet synes dog at gøre underværker, og især drengene arbejder ihærdigt på at komme igennem morgenes program.
Bølgerne er store efter danske forhold, og Mundt, Asbjørn m.fl. viser hvorledes man behersker bølgerne og surfer (body) over lange strækninger. Super formiddag.
Eftermiddagens program på 4,7 km hed kort og godt ”kort maks”. Programmet bestod af kort sprint og bundsidning med kort sprint. Alle var godt svømmende denne eftermiddag; en super dag.
Vi sluttede dagen af med en hyggelig a la carte middag under åben himmel og med udsigt til poolområdet. Dagens svømmer(e) blev Ida og Simone, mens Asta tog sig af humørbombetitlen. Gùle Gùle
Mandag 22/10:
Merhaba. Anden dag med blandet vejr og væsentlig lavere temperatur. Dog har den kraftige vind lagt sig. Dagens program er delt i 2, kort sprint og kort sprint speciale. Begge programmer på 4,7 km. Maria har desværre fået maveonde i løbet af natten og står over dagens træning.
Eftermiddag program byder på kort sprint og leg. Først dog opvarmning med et cirkelprogram på 15 min. efterfulgt af 15 min. ”rytmisk” dans ifølge svømmerne. I programmet svømmes der en række korte serier med bl.a. finner, dyk og holde i hånd.
Træningen afsluttes med et kort beachvolley kamp i mørke på stranden.

Tak for denne gang og tak for en dejlig træningslejr. Gùle Gùle
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Helsingør Svømmeklub

Borgmester P. Christensens Vej 14

3000 Helsingør

 

 

42 75 22 29