Kalender

Se alle Helsingør Svømmeklubs event og stævner.

Hold øje med nye arrangementer i svømmeskolen og på eliteplan.

Konkurrence
Svømmeskolen
Andet
Se hele kalenderen

Helsingør Svømmeklub takker for støtten til vores sponsorer

I Helsingør Svømmeklub kan alle lære at svømme på ét af vores mere end 200 undervisningshold. Vores konkurrenceafdeling er på vej mod toppen af dansk svømning, og vi samarbejder tæt med Team Danmark

    

Sidste informationer inden afrejse
 
BILLEDER - Billeder er uploadet til galleriet i folderen 2016-03 Boraas (husk at være logget ind med svømmerens profil for at se billederne) 
 
 
Svømmernes dagbøger
K2 svømmerne har fået til opgave at skrive dagbog fra hvert af deres træningspas.
 
Vo2 max (første K2 program)
Første træningspas var baseret på vo2 max. Nok den hårdeste form for træning der er. Passet var stille og roligt i starten, med en god opvarmning. Bagefter kom hovedserien som bestod af over 2km med et højt tempo på 95%. Hovedserien blev svømmet 2 gange. En gang i speciale og en gang i IM. Selvom vi er to garvede K2 svømmere var programmet alligevel meget hårdt, et af de hårdeste vi har gennemført. Det gav dog en god følelse da programmet var overstået. Standarten er nu sat for resten af en hård træningslejr
af Andreas & Villads 
 
Onsdag
Idag trænede vi tre gange, 2 med K2 og 1 med K3 & Development. Normalt træner vi 2 gange om dagen, men fordi vi ikke var opmærksomme nok og ikke overholdte aftaler og forvi vi fra vores side side føler at informationen har været misledende.
Det første K2-pas trænede vi en del medley med en masse fysiske øvelser. Derudover var den hårde del af træningen kombinationen af fysiske øvelser og krævende vandtræning.
Det sidste K2-pas trænede vi en masse korte og delvis lange sprinter. Vi var begge meget trætte pga. De to tidligere træningspas som resulterede i at vi hurtigt dannede syre.
Af Jonathan og Kim Emil
 
Torsdag morgen aerob base
Det har været et pisse hårdt program, i morges. Der har både været korte intense 25 meter serier og længere 1500 meter serier. Det har irriteret os at nogen sprang 100 eller 200 over, men det var dog ikke alle.
Vi syntes at serierne var gode, men 3 * 400 crawl var måske lidt for langt. Vi kunne rigtig godt lide 1200m serien ( 100 cr ben 200 IM 200 ryg 200 bryst 200 cr 200 IM 100 cr ben uden pause), men det var det folk sprang mest over. det var en meget passende dyk udvømning, men kunne godt blive udskiftet med en 200 VF.
Af Johan, Matthias & Lucas
 

Lidt fra holdlederne
Turen med færge og bus til Borås mandag gik fint, svømmerne havde deres første træningspas på 2 timer, hvor der blev trænet igennem. Aftensmaden blev spist på GG Mat, som ligger midt imellem Saltemad/Borås Camping og Borås Simarena, og det er også her svømmerne spiser frokost. 
 
Mandag aften var der samling for alle svømmere, hvor der blev budt velkommen til Borås og Sverige. Spændingen om vinderen af konkurrence som Misja havde sendt ud blev også udløst. Det rigtige svar på konkurrence var at Sarah Sjöstrøm satte VM rekord i 50 fly i Borås Simarena i 2014, og ikke i 2013 som der stod i spørgsmålet i konkurrencen. Der var derfor 2 vindere, Helena Hviid Hansen som svarede rigtigt først, og Johan Heeno Rasmussen som svarede rigtigt og påpegede det rigtige år. Efter aftensamlingen var der holdmøder, hvor trænerne fortalte svømmerne om planerne for ugen og hvad de havde at glæde sig til. 
 
Svømmerne på K1, K2 og Development sørger selv for morgenmad i hytterne mens holdlederne sørger for morgenmad til K3'erne på vandrehjemmet. Holdlederne sørger også for indkøb af al mad til de 70 personer (svømmere, trænere og holdledere), og i hytterne fik de leveret en portion morgenmad mandag og de andre dage henter de det de mangler på vandrehjemmet og afleverer deres indkøbslister.
 
Tirsdag havde K1 og K2 det tidlige morgenpas fra 6.30-8.30, mens K3 og Development havde det sene pas fra 8.30-10.30. Efter hvert træningspas serveres der kakaomælk, bananer og rosiner på kanten lige så snart svømmerne er kommet op. Om eftermiddagen trænede alle holdene samtidig fra kl. 16-18. Efter aftensmaden var der en lille øvelse med gruppearbejde, hvor svømmerne blev blandet på tværs af holdene og skulle i grupperne tale om hvad det vil sige at være en god rollemodel for Helsingør svømmeklub, både til træning og stævner. Alle holdene blev næsten færdig tirsdag men de har indtil torsdag aften hvor hver gruppe præsenterer for hinanden.
 
Mange af svømmerne nåede også at komme i en af de nærmeste ICA butikker, som ligger i "Knallelandet" (ja, det har givet mange grin og fis), og det er området lige uden for centrum af Borås, hvor rigtigt mange butikker er samlet. De store får lov til at gå på egen hånd mens K3 kun får lov til at gå i butikker sammen med en holdleder og der er strenge regler for hvad de får lov til at købe.
 
Onsdag bød igen på 2 træningspas på alle hold. Om eftermiddagen svømmede K1, K2 og development 20x50 eller 20x100 test. Efter frokosten fik vi besøg af Emma (en af Jolines venner) som kom og fortalte om kost og hvad der er godt at spise for svømmere. Hun havde også opskrifter med og viste også hvordan man selv kan lave energikugler på nødder, tørret frugt mv.
 
Efter aftensmaden onsdag stod den på curling og svømmerne fik sig en rigtig svensk oplevelse inklusiv at opleve trænerne og alle svømmekammeraterne på glatis.
 
Torsdag morgen stod på et hårdt træningspas for K3 som svømmede 100x50m. Svømmerne klarede det rigtig flot og der blev arbejdet godt over hele linien. Om eftermiddagen fik K3 en velfortjent fri-eftermiddag, hvor den stod på gåtur og en eftermiddagslur. K1, Development og K2 havde konkurrence, hvor de hver svømmede et enkelt langt løb. Aftensmaden torsdag blev lidt af en overraskelse - billederne er ret afslørende! 
 
Fredag morgen checkede vi ud fra Borås Camping og tog al bagage med over i svømmehallen som var lukket på langfredag. Alle hold trænede på alle baner fra 8-10. Efter første træningspas var der en fælles opgave med en svensk "Tipspromade" dvs. tip 10 rigtige med 1x2. Svømmerne var fordelt i 15 grupper på tværs af alle hold. Efter gennemgang af resultaterne var der 5 grupper der alle havde 7 rigtige og der skulle derfor endnu et spørgsmål til for at afgøre hvem der vandt  og det endte med at blive gruppe 2 som blev præmieret med et signeret postkort fra Sarah Sjöstrøm. Rollemodel plancherne var også hængt op i hallen og Misja bad alle svømmerne om at læse dem grundigt og talte om vigtigheden af at de alle er gode rollemodeller for klubben.
 
Inden sidste træningspas var der uddeling af ugens svømmer, og sidste træningspas blev en blanding af anderledes træning på alle hold og fælles holdkapper på tværs af holdene. Ca. 15.30 gik turen retur mod Helsingør efter en fantastisk uge i det svenske.
 
Og så lidt fra lazarettet ... 
Uheld, sygdom, skavanker, utilpashed, ondt i ørerne, ondt i halsen og ondt i maven hører med til en træningslejr. To svømmere kom ikke med herop men har heldigvis kunnet støde til os tirsdag og onsdag. Der er lidt ondt i maven, hovedpine, små-forkølelser blandt de yngre svømmere og onsdag havde en del svømmere (store som små) fået udslet og eksem på huden på grund af at de er så meget i vandet og sikkert ikke får vasket sig ordentligt med sæbe efter hvert træningspas og måske også glemmer at få smurt sig ind i creme, de ramte blev smurt godt ind i fed creme og torsdag var eksemen/udslettet borte.
 
På uheldssiden som dog ikke er forårsaget af svømningen, har vi været forbi tandlægen med en bøjle/tråd, der havde løsnet sig og en tur forbi skadestuen med et knæ, der var gået af led og var kommet på plads af sig selv. På den lyse side kan siges, at der slet ikke har været behov for isposer på denne træningslejr.
 

Helsingør Svømmeklub

Borgmester P. Christensens Vej 14

3000 Helsingør

 

 

42 75 22 29